KP u akciji „Bezbednost škole 2022“ u Uroševcu za četiri meseca pronašla 40 noževa

FOTO: KP

Kosovska policija za region Uroševac, u saradnji sa Direkcijom za obrazovanje ove opštine, od početka februara ove godine sprovodi akciju „Bezbednost škole 2022“ u sklopu koje su proveravani učenici u blizini škola i druga lica.

U okviru akcije policijski službenici pretresli su i nekoliko prostorija, kuća i pratećih objekata.

Od početka akcije do sada pronađeno je i zaplenjeno pet pištolja, dve poluatomatske puške, određena količina municije, 40 noževa, 10 metalnih boksera, šest mlina za mlevenje marihuane, četiri metalne šipke i jedan elektro šoker.

Kosovska policija navodi i da je uhapšeno 40 osoba zbog sumnje da su koristili narkotike, kao i 20 zbog sumnje da su iste prodavali. Protih svih privedenih osoba Osnovno tužilaštvo u Uroševcu pokrenulo je krivične postupke.

„Akcija policije nastaviće se i u drugoj fazi, od septembra 2022. godine, sa početkom školske godine, sa ciljem prevencije i suzbijanja negativnih pojava oko i u školama“, saopšteno je iz Kosovske policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.