KP: Sumnja se da je rušenje nasipa na Ibru ugovorila opština Severna Mitrovica

Foto: KoSSev
Foto: KoSSev

Kosovska policija je saopštila da je juče oko 12 sati prijavljeno da je u blizini reke Ibar jedan bager pod sumnjom da je ugovoren od strane opština Mitrovica -Sever, počeo rušenje mosta, odnosno mesta za improvizovani prelaz nad rekom Ibar.

„Kao znak nezadovoljstva zbog rušenja mosta okupilo se nekoliko građana/radnika kompanije koji su na osnovu tendera izvodili radove na sređivanju toka reke u severnom i južnom delu“, navodi se s dvadesetčetvoročasovnom policijskom izveštaju.

Kosovska policija navodi da su juče na lice mesta izašle opštinske strukture obe opštine (severne i južne) nakon čega je postignut sporazum da se prekinu radovi.

U saopštenju se dodaje da je oko šest osumnjičenih muškaraca iz mase koja je protestovala pokušalo da spreči da se bager udalji sa te lokacije. Po nalogu policije okupljeni su se razišli.

Kako je za KoSSev potvrdio juče zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Besim Hoti, došlo do incidenta na sredini reke Ibar između građana sa severne i južne strane.

Situacija se u međuvremenu smirila, i to nakon što je policija stigla sa pojačanjem od više od deset vozila i intervenisala.

Bageri koji su se nalazili jedan do drugog, a u čijoj neposrednoj blizini je i došlo do sukoba potom su se povukli, i to jedan ka severu a drugi ka jugu.

„Policija je brzo intervenisala, i sa severa i sa juga, na terenu smo. Sve je mirno. Nema povređenih. U pitanju je bio manji incident, koškanje, bez jačeg fizičkog kontakta građana“ – kazao je juče za KoSSev Hoti.

On tada nije mogao da potvrdi u potpunosti uzrok sukoba, osim navoda da je između dve grupe ljudi sa Severa i juga došlo do rasprave u vezi sa izgradnjom pešačkog mosta.

Rakić: Grupa huligana sa Juga nasrnula na policajce sa Severa

Sa druge strane, predsednik Srpske liste, Goran Rakić, jučerašnje događaje vidi kao „nasrtanje grupe huligana iz Južne Mitrovice uz pomoć građevinskih mašina, na policijske službenike srpske nacionalnosti iz policijske stanice Severna Mitrovica, koji su pružali asistenciju opštinskim organima u skladu sa zakonom, a u vezi sa odlukom opštinske inspekcije da se ukloni nelegalni improvizovani objekat kojim se zaprečava reka Ibar“.

Ovim je ujedno, tvrdi Rakić, sprečena realizacija namere gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija „o nekakvom zauzimanju Severne Mitrovice“.

Rakić tvrdi da izgradnju „nasipa sprovodi opština Južna Mitrovica protivzakonito i bez ikakvih dozvola“.

Kosovska Mitrovica: Sukob grupe građana sa severa i juga na novom mostu u izgradnji

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.