KP: Srpski državljanin u rezervoaru za gorivo prevozio 107 kg marihuane

FOTO: Kosovska policija

Vest je ažurirana

Kosovska policija zaplenila je sinoć 107 kilograma marihuane sakrivene u kamionu kojim je upravljao državljanin Srbije M. P. (1991).

Policijski službenici zaustavili su sinoć na carinskom terminalu, premda Kosovska policija nije precizirala i na kom, kamion „Iveco“ kojim je upravljao M. P, a zbog, kako navode, „sumnje na opojne supstance“.

Prilikom pretresa dva rezervoara za derivate, pronađeni su modifikovani bunkeri u kojima se nalazio 101 plastični paket sa supstancom za koju policija sumnja da je marihuana.

Supstanca je zaplenjena, kao i jedan mobilni telefon, GPS uređaj, disk sa tahografskom šemom, sam kamion i 95 evra i 2,500 dinara.

Vozaču je određeno 48-časovno zadržavanje, a kako navodi policija, nadležni direktorat nastavlja istragu.

Kamionom koji je navodno u vlasništvu muškarca iz Raške, upravljao je M. P. iz Leskovca i zaustavljen je na terminalu kod Vučitrna, prenosi prištinski Kallxo pozivajući se na svoja saznanja.

Pažnju Kosovske carine, prenosi Kallxo, privukao je usled čestog prelaska Merdara, prevozeći palete ka Kosovu, dok se u pravcu centralne Srbije uvek vraćao prazan.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.