KP Sever: Okupljali se posle 22h pa podneta prijava, zaplenjeni pištolj i opojna supstanca

FOTO: KoSSev/Kosovska policija
FOTO: KoSSev/Kosovska policija

U sinoćnoj akciji Kosovske policije regiona Sever, podneta je prekršajna prijava protiv 11 lica koji su u jednom ugostiteljskom objektu u Zvečanu kršili zaštitne mere zabrane javnog okupljanja, a zaplenjeni su i pištolj i manja količina opojne supstance.

U Kosovskoj policiji saznajemo da je policijska patrola stanice u Zvečanu sinoć, u okviru akcionog plana pojačanih aktivnosti na suzbijanju kriminala, obilazila teren, kada su oko 21:55, začuli pucnje u blizini gvozdenog mosta u ovom mestu, odnosno ugostiteljskog objekta koji se nalazio u blizini.

Iako je na snazi bila zabrana okupljanja usled zaštitnih antikovid mera, policajci su u lokalu zatekli više osoba. Nakon dozvole tužioca, izvršen je pretres, te su u objektu pronađeni pištolj marke „Zoraki M“, sa dva metka od 5,60mm i manja količina opojne supstance nepoznatog porekla.

Vlasnica objekta S.N. (1975), kao i svi gosti koji su se zatekli u ovom objektu su sprovedeni u policijsku stanicu i protiv njih 11 podneta je prekršajna prijava za kršenje zaštitnih mera u pandemiji, a protiv vlasnice ugostiteljskog objekta i prijava za oružje i opojnu supstancu.

Policija je u toku današnjeg dana nastavila sa uzimanjem izjava, a izvršen je pretres još na dve lokacije – na Malom Zvečanu i u Severnoj Mitorvici ali na njima nije pronađeno ništa.

Slučaj ide u redovnu proceduru, a iz Kosovske policije apeluju da se poštuju mere zaštite zdravlja stanovništva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.