KP: Privođenje u Mitrovici zbog ilegalnog prelaska

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija privela je juče u večernjim satima žensku osobu, nakon što je ilegalno, alternativnim putem, ušla iz centralne Srbije na teritoriju Kosova, saopšteno je u 24-časovnom izveštaju Kosovske policije. U opštini Leposavić registrovan je slučaj „Samovlašća“ kada je jedna osoba blokirala put drugoj, onemogućivši joj da prođe.

Juče u 19:00 Kosovska policija u Mitrovici je privela ženu  – državljanku Srbije, nakon što je ilegalno ušla na teritoriju Kosova.

Ovoj osobi je nakon lekarske kontrole na Covid-19, nalogom tužioca određeno zadržavanje.

Slučaj se dalje istražuje.

Policija je u svom 24-časovnom izveštaju registrovala slučaj „Samovlašća“ u selu Gulije, u Leposaviću, koji se dogodio pre dva dana, kada je osumnjičeni muškarac N. M. sa Kosova, blokirao put, onemogućivši drugoj osobi M. J. da prođe.

„Patrola PS Leposavić u blizini seoskih kuća, na seoskom putu je zatekla vozilo BG registarskih oznaka u kojem se nalazio žalioc, a koji nije mogao da prođe, jer mu je, prema njegovim rečima, ispred auta izašla osoba koja mu nije dozvolila da nastavi kretanje, a koja je u rukama držala sekiru, koju nije upotrebila“, rekao je u izjavi za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

M. J. je izjavio da mu je osumnjičeni tražio 200 evra zbog toga što mu je policija ranije oduzela drva, a za šta smatra odgovornim upravo oštećenog jer ga je navodno policiji prijavio, dodao je Radović.

U vezi slučaja kontaktiran je dežurni tužioc koji je naložio da se slučaj okarakteriše kao samovlašće i da ide u redovnu proceduru.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.