KP: Priveden vlasnik firme zbog prodaje sredstva za dezinfekciju sa nedovoljnim procentom alkohola

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Pripadnici Kosovske policije priveli su vlasnika firme koja je pobedila na tenderu KEK-a za isporuku sredstava za dezinfekciju zbog toga što je prodavao proizvode sa nedovoljnim procentom alkohola u odnosu na predviđene kriterijume, saopšteno je iz Kosovske policije.

Regionalna jedinica za istraživanje ekonomskih zločina i korupcije u Prištini je u aprilu dobila informaciju da povodom tendera KEK-a u iznosu od 26.336,00 evra, za isporuku dezinfekcijskih sredstava za ruke, postoje sumnje da je došlo do zloupotrebe od strane kompanije koja je pobedila na tenderu, navodi se u saopštenju.

Nakon testa sredstva za dezinfekciju potvrđene su sumnje da ono sadrži niži procenat alkohola – 40%, a ne 70%, koliko je predviđeno, dodaje se u saopštenju.

Vlasniku ove kompanije Š.D. stavljaju se na teret „prevara potrošača“ iz člana 292 KZKK i „prevara kupaca“ iz člana 293 KZKK.

Osumnjičenom je nalogom tužioca određen pritvor u trajanju od 48 sati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.