KP potvrdila navode Kancelarije za KiM o oštećenju automobila u Orahovcu, bez informacija o kamenovanju u Vitini

FOTO: Orahovac/V. Ćup/Gračanicaonline
FOTO: Orahovac/V. Ćup/Gračanicaonline

Kancelarija za KiM izvestila je juče o dva incidenta nad imovinom Srba – u Vitini i Orahovcu. Dan kasnije, stigao je odgovor Kosovske policije na upit KoSSev-a. Potvrdili su da je prijavljen slučaj oštećenja imovine u Orahovcu, ali ne i kamenovanje kuće u Vitini.

Kancelarija za KiM javila je juče da je za vreme Vaskršnjih praznika đakonu u Orahovcu oštećeno staklo na vozilu, što je oštećeno lice i prijavilo Kosovskoj policiji.

Ujedno su saopštili da je u Kosovskoj Kamenici kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića.

„On se u trenutku napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i psovke na albanskom jeziku“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

KoSSev se još juče obratio Kosovskoj policiji upitom. Odgovor je danas stigao.

Potvrdili su da je slučaj koji se dogodio u Orahovcu prijavljen juče ujutru, navodeći da je prethodne noći nepoznata osoba oštetila staklo na zadnjim vratima automobila.

Policijska stanica u Orahovcu pokrenula je slučaj, u toku je istraga, poručili su.

Iako se upit KoSSev-a odnosio i na kamenovanje kuće u Vitini, o čemu je izvestila Kancelarija za KiM, u odgovoru Kosovske policije nije bilo reči o ovom slučaju.

Ujedno, u današnjem i jučerašnjem 24-časovnom izveštaju Kosovske policije nije se našao slučaj kamenovanja, ali ni oštećenja automobila.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.