KP: Oštećenje imovine u Leposaviću, pretnja i uznemiravanje u Mitrovici

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U opštinama na Severu Kosova, prema izveštaju Kosovske policije za prethodna 24 sata, registrovana su tri slučaja. Jedan u Leposaviću – oštećenje imovine i teška krađa i dva slučaja u Severnoj Mitrovici – uznemiravanje i pretnja. Na Kosovu su u toku prethodnog dana preduzete mere protiv 52 osobe zbog nepostupanja u skladu sa zdravstvenim odredbama tokom epidemije.

U opštini Leposavić ovog ponedeljka su dve osobe prijavile da su nepoznata lica upotrebom sile ušla u njihove dve vikendice, gde su pričinila materijalnu štetu.

Prema rečima žrtava ništa nije ukradeno. Policija je izašla na teren, slučaj se istražuje.

U Severnoj Mitrovici juče je u ranim popodnevnim satima registrovan slučaj uznemiravanja.

Muškarac sa Kosova prijavio je policiji da je uznemiravan putem telefona.

Slučaj je pokrenut i dalje se istražuje.

Juče je takođe žena sa Kosova prijavila policiji slučaj pretnje.

Kako je izjavila, pretnje joj je uputio muškarac iz Bosne i Hercegovine putem tekstualnih poruka i u telefonskom razgovoru.

Slučaj je otvoren i dalje se istražuje.

Kosovska policija je u svom 24-časovnom izveštaju ujedno saopštila da je u poslednja 24 sata preduzela mere protiv 52 osobe zbog nepostupanja u skladu sa zdravstvenim odredbama tokom epidemije i otvorila ukupno 30 slučajeva.

Najviše slučajeva registrovano je u Prizrenu, čak 21, dok je postupak pokrenut protiv 27 osoba.

U Prištini je policija otvorila tri slučaja, isto toliko u Gnjilanu, dok je po jedan slučaj nepostupanja u skladu sa zdravstvenim odredbama tokom epidemije registrovan u Uroševcu, Južnoj Mitrovici i na graničnom prelazu – Bela Zemlja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.