KP: Nemci nam se zahvaljuju zbog pronalaska BMW u KM, a Crnogorci zbog hapšenja pripadnika kriminalne grupe

Policija kossev kosovska policija KP
FOTO: KoSSev

Kosovska policija uhapsila je krajem maja osobu za kojom su tragale vlasti Crne Gore. Pre svega nekoliko dana pronašli su i automobil koji je ukraden u Nemačkoj. Iz ove institucije danas poručuju da su im se policijske službe Nemačke i Crne Gore zahvalile na profesionalnoj saradnji.

„Službenici Regionalne kriminalističke policije u Berlinu, uputili su posebnu zahvalnost Kosovskoj policiji povodom zaplene ukradenog automobila BMV 320 05. 06. 2023. godine u Severnoj Mitrovici, za kojim su tragale nemačke vlasti“, navode iz KP.

Naznačili su da je automobil pronađen zahvaljujući zalaganju Uprave za međunarodnu saradnju u oblasti sprovođenja zakona i „brze i profesionalne akcije“ policijskih službenika regiona Sever.

Policija se oglasila saopštenjem i istog dana kada je automobil zaplenjen.

Danas iznose novi podatak – da je vrednost ukradenog BMW 65.000 evra, te da je kupljen u Berlinu.

Sa druge strane, i dalje izostaju informacije o osumnjičenom.

„Ovaj odličan uspeh u teškom okruženju omogućen je opreznim delovanjem kolega iz Kosovske policije“, citirali su iz KP kriminalističku policiju u Berlinu.

Policija se ujedno pohvalila time da im je stigla zahvalnica iz Crne Gore.

„U ime crnogorske kriminalističke policije izražavamo zahvalnost i poštovanje za izuzetnu posvećenost i saradnju iskazanu u ovom, kao i u svim dosadašnjim slučajevima saradnje“, prenose iz KP i navode Crne Gore.

Ovo hapšenje izvršeno je 24. maja u Gnjilanu.

Tada je uhapšen J. S, kojeg Crna Gora traži na osnovu međunarodne poternice zbog sumnje da je počinio teška krivična dela kao član kriminalne organizacije.

Podsetimo, crnogorski mediji javili su odmah nakon hapšenja ove osobe da je reč o pripadniku kavačkog klana, a koji je uhapšen zbog sumnje da je učestovao u ubistvu škaljarca N. S.

Nezvanična saznanja objavio je tada i portal Kallxo, navodeći da je ova osoba predočila policiji kosovsku ličnu kartu sa imenom Dragan Pejić, da je promenila identitet u Mitrovici, a imala stan u Leposaviću.

Njemu je potom određen 40-dnevni pritvor.

Pročitajte još:

Uhapšen Srbin u Gnjilanu na osnovu poternice Crne Gore – tereti se za teško ubistvo

Vijesti: Uhapšena osoba na Kosovu je odbegli pripadnik kavačkog klana

40 dana pritvora za muškarca uhapšenog u Gnjilanu na osnovu poternice Crne GorePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.