KP: Maloletnik priznao da je napao tinejdžera prošle godine na Severu

Most na Ibru Kosovska Mitrovica zima
Foto : Kossev

Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede, javlja Radio Kontakt Plus. 

Regionalni portparol Kosovske policije, poručnik Branislav Radović, potvrdio je Kontakt Plus radiju, da je akcija izvedena zajedničkim operativnim radom direkcija Mitrovica Jug i Mitrovica Sever.

„Osumnjičeni maloletnik je saslušan u skladu sa Zakonom, priznao je krivično delo koje mu se stavlja na teret, a protiv istog je podneta krivična prijava Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, u odeljenju za maloletnike“, kazao je Radović.

Napadu, koji se dogodio 1. septembra 2019. godine, prethodio je kraći verbalni sukob grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli glavni most na Ibru iz pravca Južne Mitrovice.

Nakon toga, mladići su se fizički sukobili u blizini perionice sa leve strane mosta.

Tom prilikom maloletni Srbin D.B. zadobio je povrede hladnim oružjem u predelu leve polovine grudnog koša i leve slabine, sa povredom krvnih sudova, nakon čega je operisan i zbrinut u mitrovičkoj bolnici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.