KP: Hapšenja zbog piramidalne prevare u Uroševcu i nasilje u porodici u Gračanici

KP policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija uhapsila je juče u Uroševcu 13 osoba, među njima i osobu srpske nacionalnosti, osumnjičenih da su učestvovali u piramidalnoj prevari. U današnjem izveštaju izdvojeno je i to da je u sredu, u Gračanici, Srpkinja prijavila slučaj nasilja u porodici.

Od trinaestorice muškaraca osumnjičenih da su učestvovali u piramidalnoj prevari, dvanaestorica su kosovski Albanci, dok je jedan Srbin, državljanin Srbije. Akcija hapšenja sprovedena je juče posle ponoći, a prilikom pretresa na dve lokacije pronađeno je i konfiskovano 46.521 evra, 1.250 švajcarskih franaka i 1.400 albanskih leka.

Nakon saslušanja, tužilac je naložio zadržavanje samo jednog od osumnjičenih, dok su drugi osumnjičeni pušteni na slobodu.

S druge strane, u Gračanici je u kasnim večernjim časovima u sredu žena srpske nacionalnosti prijavila da ju je fizički napao otac. Oštećena je odbila lečenje, a o slučaju je informisan dežurni tužilac, navodi se u dnevnom izveštaju Kosovske policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.