KP: Falsifikovane novčanice, nelegalna prodaja životinja, neprijavljena roba

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Pronalazak falsifikovane novčanice u Gračanici, ilegalni prelazak na Severu Kosova, neprijavljivanje robe carini i neprimenjivanje odluka za prevenciju bolesti životinja i biljaka – četiri su slučaja registrovana u srpskim sredinama na Kosovu u poslednjem policijskom izveštaju.

Tri slučaja registrovana su na Severu Kosova, a jedan u Gračanici.

U Gračanici je službenica banke u utorak prijavila da je naišla na novčanicu od 100 evra za koju se, kako je saopšteno iz policije, sumnja da je falsifikovana. Novčanica je oduzeta.

Tokom protekla dva dana zabeležena su tri slučaja na Severu Kosova, od toga jedan u opštini Zvečan, a dva u Leposaviću i u Brnjaku.

U Zvečanu je juče prijavljen muškarac zbog nelegalne prodaje stoke.

Naime, veterinarski inspektori su u ranim jutarnjim satima, ušli kod njega na farmu, kako bi pregledali stoku i uzeli uzorke krvi za testiranje na bolest bruceloze. Tom prilikom inspektori su primetili da nedostaju goveda, a inspektorima je rečeno da su prodata trgovcima.

Ovom stočaru je AVUK zabranila da kupuje, prodaje i razmenjuje stoku dok se stoka ne pregleda. O slučaju je obavešten tužilac.

S druge strane, u Leposaviću je pre dva dana policija zaustavila dva vozila, u kojima su bili žena i dva muškarca, zbog sumnje da su iz Srbije ušli „nezakonito“ na Kosovo.

Odlukom tužioca, slučaj ide u redovnu proceduru.

Najzad, na prelazu Brnjak juče u poslepodnevnim satima policija je tokom kontrole vozila za kojim je upravljao muškarac pronašla neprijavljenu sakrivenu robu. Pronađena roba je predata carini, ali nije saopšteno i koja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.