KP: Dva pokušaja krijumčarenja u blizini prelaza sa Srbijom, među robom sijalična grla i sklopke za kupatila

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija spečila je juče, u dva odvojena slučaja, krijumčarenje robe – jedno kod Kamenice u blizini prelaza sa Srbijom, a drugo u opštini Gnjilane u vozilu srpskih registarskih oznaka.

U vezi sa prvim slučajem, policija je, kako su naveli u saopštenju, dobila dojavu o „sumnjivom kretanju“ u rejonu oko prelaza sa Srbijom.

Kod Kamenice su zaustavili kombi marke Mercedes, kosovskih registarskih oznaka kojim je upravljao R.M. (1988), a policija je utvrdila i da je on na Kosovo došao alternativnim putevima.

Pretresom njegovog vozila, navodi se u saopštenju policije, pronađena je „sumnjiva roba“.

U drugom slučaju, tačno na putu Stublina – Dobrčane u opštini Gnjilane, policija je pokušala da zaustavi vozilo marke Volkswagen Tuaran srpskih registarskih oznaka, koje je, navode iz KP, takođe na Kosovo ušlo preko alternativnih puteva.

Međutim, kako se navodi u saopštenju KP, ovo je vozilo pokušalo da izbegne policijsku kontrolu.

Vozač srpski državljanin F.M. navodno se oglušio o naredbe policijskih službenika da stane, a potom i izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo sa kolovozne trake.

Pretresom i ovog vozila, službenici su tu pronašli, kako kažu – različitu krijumčarenu opremu, vrednu 20,000 evra.

Prema fotografijama koje je poslala Kosovska policija, u ovim vozilima, između ostalog, našli su i sijalična grla i sklopke (prekidači) za kupatila. 

Sve što je u ova dva slučaja pronađeno, poslato je Carini na dalje postupanje.

U saopštenju policije, nije navedeno da li je neko od ove dvojice vozača uhapšen.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.