KP demantuje navode Igora Simića da su specijalci noćas oštetili parkirane automobile na Brnjaku

FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

Kosovska policija demantovala je poslanika Srpske liste, Igora Simića, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao, da su kosovske specijalne jedinice kasno sinoć na Brnjaku oštetile desetak privatnih parkiranih vozila, objavljujući i slike izgrebanih vozila, a što je jutros objavio i lokalni medij.

„Kosovska policija u cilju pravilnog informisanja javnosti demantuje tendenciozan i neistinit članak Igora Simića objavljen na njegovom profilu Fejsbuk, pod naslovom ‘PRIMITIVIZAM KOSOVSKIH SPECIJALNIH JEDINICA NA BRNJAKU’, koji je nakon toga objavljen i na srpskom portalu Kosovo-online“, navodi se u demantiju kosovske policije koji je posle značajno dužeg vremena stigao i na srpskom.

„Spekuliše se da su specijalne policijske jedinice, tokom izvršavanja smena na prelazu Brnjak, 30. septembra 2021. godine oko 23.30 časova, navodno namerno oštetile desetine privatnih vozila parkiranih na putu i, prema slikama, pomenuta vozila su ogrebana od strane službenika“, precizira policija.

Foto: Printscreen

Fotografije navodno oštećenih automobila na Brnjaku uz poruke da su ih oštetili službenici kosovskih specijalnih jedinica, tokom noći u više navrata pristizale su i našem portalu.

Međutim, njihovu verodostojnost nismo uspeli da potvrdimo.

Iz Kosovske policije su dalje naveli i da „ne nasedaju na stalne provokacije, dezinformacije i lažne vesti usmerene na određene političke ciljeve“.

U saopštenju se kaže da je policija izvršila zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i da je dokazano da su takve informacije neistinite, jer policijske jedinice nisu u to uključene ni pod kojim okolnostima.

Navodi se da su takvi članci spekulacije, „neosnovane i politički orijentisane, koje se plasiraju u cilju destabilizacije situacije i s namerom da okaljaju elitne jedinice Policije Kosova“.

„Policija Kosova, uprkos takvim spekulacijama, nastaviće svoje zalaganje i posvećenost, u sprovođenju zakona i Ustava Kosova, u interesu očuvanja javnog reda i bezbednosti u zemlji i za sve građane bez razlike“ poručuje policija.

O novonastaloj situaciji na Severu Kosova, kao i svim dešavanjima i reakcijama koje su je pratile čitajte na našoj tematskoj stranici: Tablice Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.