KP apeluje na vozače da se ne zaustavljaju na autoputu radi fotografisanja

Foto: Ballkani.info

Jedinica za kontrolu saobraćaja na autoputu Kosovske policije sprovodi operativni plan pojačane kontrole na autoputu „Arber Džaferi“ (Arbër Xhaferi) zbog učestale prakse vozača da se parkiraju u zaustavnoj traci kako bi se fotografisali na najnovijoj deonici autoputa Priština – Skoplje.

Neki učesnici u saobraćaju na ovom autoputu, posebno na mostu preko reke Lepenac, iz radoznalosti a usled lepote ovog mosta se zaustavljaju u zastavnoj traci i često izlaze iz automobila kako bi se fotografisali, navodi se u saopštenju Kosovska policije.

Pored pojedinaca, ovo čine i veće grupe ljudi pri čemu ugrožavaju i svoju ali i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Policija je stoga pojačala kontrolu u ovoj oblasti i u protekle tri nedelje izrekla trideset i tri kazni na ovoj lokaciji.

Dvadeset i osam kazni izrečeno je vozačima, a pet kazni je propisano pešacima zbog kretanja po autoputu.

Iz Kosovske policije apeluju na građane i vozače da poštuju saobraćajne propise, posebno na autoputu i poručuju da će kažnjavati svakoga ko na taj način ugrozi bezbednost u saobraćaju.

Poslednja deonica autoputa Priština – Skoplje sa kosovske strane otvorena je krajem maja. Na ovom autoputu je najviši i najduži most na Balkanu. Dug je 5,7 kilometara i najveća visina je 83 metra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.