KP: Akcija „Masaža-2021“ – Uhapšeno šest, identifikovano 196 osoba, među njima i srpski državljani

Foto: Kosovska policija

U okviru akcije „Masaža-2021“ kosovska policija uhapsila je šest osoba koje se sumnjiče da su počinile krivična dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „nuđenje prostora za prosituciju“ i „saizvršilaštvo“, saopšteno je.

Kosovska policija je u nastavku angažovanja u prevenciji i borbi protiv kriminala, u saradnji sa Direkcijom za istragu trgovine ljudima, izradila operativni plan za inspekciju salona za masažu u cilju preduzimanja proaktivnih mera i provere informacija na terenu.

Tokom ove policijske akcije, po ovlašćenju suda i u saradnji sa nadležnim institucijama, pregledano je 53 lokala, od kojih su 29 zatvorili opštinski inspektori i izrečene su novčane kazne zbog nedostatka fiskalne kase, radne dokumentacije itd.

Policajci su, takođe, identifikovali 196 osoba različitih nacionalnosti, iz Albanije, Italije, Grčke, Rumunije, Srbije, Kosova i sa Tajlanda.

Lica koja su strani državljani, nisu posedovali dozvole za rad i boravak, te zbog toga njihovi predmeti su u nadležnosti Uprave za migracije i strance.

Privedena lica su, odlukom nadležnog tužioca, zadržana na 48 sati.

Akcija je sprovedena u saradnji i podršci opštinskih inspektora, inspektora rada, službenika PAK-a, inspektora MINT-a i drugih jedinica u okviru kosovske policije, saopšteno je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.