KP 24 časa: Pokušaj ubistva, pucnjave, krađe, napali policajce nezadovoljni rezultatom bokserskog meča…

FOTO: KoSSev/Kosovska policija
FOTO: KoSSev/Kosovska policija

Više incidenata dogodilo širom Kosova tokom protekla 24 časa.

U Prištini je juče oko podneva pokušano ubistvo kada je muškarac pucao na drugu osobu i pobegao. Ranjena osoba je medicinski zbrinuta, a pronađene su i čaure. Tri sata kasnije došlo je ponovo do pucnjave u Prištini, ali policija nije saopštila nikakve druge informacije osim da su i tu pronađene čaure.

U prištinskom rejonu dogodile su se i tri krađe, jedna u Lipljanu posle ponoći kada je, kako policija navodi, strani državljanin uhvaćen u krađi na privatnom posedu i uhapšen potom. U Podujevu je obijena jedna kuća, i ukradeni novac i zlatan nakit.

I u Kosovom Polju juče kasno popodne dogodila se krađa kada je jedna žena u privatnom stanu ukrala novčanik u kojem su se nalazili novac i dokumenta. I ona je privedena.

U Prizrenu je došlo do pokušaja krađe pred ponoć, ali nije potvrđeno da li je išta otuđeno.

U Peći je radniku na terenu stigla pretnja tokom rada, ali je odmah uhapšeno dvoje i pritvoreno, dok je jedan u bekstvu.

U istom gradu par sati kasnije uhapšen je još jedan muškarac nakon što je pretio ubistvom drugoj osobi iz ranijeg spora koji su imali. I ova osoba je privedena.

U Đakovici je juče kasno popodne uhapšeno troje jer su nasrnuli na policajce na jednom bokserskom turniru nezadovljni odlukom sudije, ali su ubrzo i pušteni.

Slučajevi porodičnog nasilja su takođe svakodnevica.

Takođe u Đakovici, uhapšen je muškarac zbog psihološkog nasilja nad ćerkom. Ona je poslata u sigurnu kuću, ali je osumnjičeni pušten.

U Srbobranu kod Istoka uhapšen je muškarac nakon pokušaja fizičkog nasrtaja na suprugu.

U Peći je uhapšen muškarac takođe nakon fizičkog nasrtaja na svoju majku, lomeći i nameštaj iz domaćinstva.

Na Severu Kosova, u Sočanici je priveden muškarac jer je pucao iz vatrenog oružja, i to ka drugoj osobi, a usled neopreznosti.

Oružje, međutim, nije pronađeno, dok su saslušane i dve osobe usled ometanja pravnih radnji i ometanja dokaza. Osumnjičeni napadač je lišen slobode.

U Kamenici je sprečen i ilegalni pokušaj prebacivanja drvnog ogreva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.