Kostić: Srpska spremna za izbore

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Direktor Građanske inicijative ”Srpska” Vladeta Kostić rekao je danas da je ta organizacija spremna za kosovske parlamentarne izbore i da će nastojati da ostvari jedinstven nastup sa ostalim srpskim organizacijama i pojedincima na Kosovu.
 
”Srpska je spremna za izbore kada god budu. Pitanje je da li će biti 8. ili 15. juna, ali smo mi spremni”, rekao je Kostić za agenciju Beta. 
 
Prema njegovim rečima, Srpska je spremna na razgovore o zajedničkom nastupu sa svim političkim strankama i činiocima iz srpske zajednice na Kosovu kojima su opšti interesi iznad političkih i partijskih. 
 
”Nije tu reč samo o Samostalnoj liberalnoj stranci, već ima mnogo partija i pojedinaca sa kojima ćemo pokušati da ostvarimo jedinstvo pred izbore. Dobar znak je jedinstvo koje su srpski poslanici pokazali u Skupštini Kosova pri pokušaju transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage”, rekao je Kostić. 
 
Srpsku je na lokalnim izborima na Kosovu podržala Vlada Srbije. Skupština Kosova raspuštena je danas čime je otvoren put za vanredne parlamentarne izbore, a kao najverovatniji datum glasanja pominje se 8. jun. Srpski poslanici nisu želeli da podrže formiranje kosovske vojske pa taj zakon nije mogao biti usvojen u kosovskom parlamentu. 
 
Na pitanje da li očekuje da će manjine i u narednom sazivu Skupštine Kosova imati rezervisana poslanička mesta, Kostić je kazao da ima osnova za to, ali da se radi o različitim tumačenjima kosovskih zakona i Ustava. 
 
”Mislim da će se to pitanje rešiti na nekim drugim adresama”, rekao je Kostić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.