Kosovsko tužilaštvo podiglo 69 optužnica u jednom danu

Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

U poslednjih 24 sata, Osnovno tužilaštvo Kosova je podiglo 69 optužnica za različita krivična dela, saopštilo je državno tužilaštvo.

Pored podignutih optužnica, 15 lica je zadržano na 48 sati, za različita krivična dela, dok je podnet i zahtev za određivanje pritvora za još 8 lica, zbog sumnje da su učinili različita krivična dela

.Istovremeno, tužilaštvo je sprovelo i dva pretresa na lokacijama u Prizrenu.

„Po zahtevu tužioca predistražnom sudiji, odobren je pretres i sprovedena racija u selima Trnje u opštini Suva Reka. Ovom prilikom, zaplenjena je: jedna automatska puška (AK-47) od 7.62 mm, jedan šaržer i meci istog kalibra.

Tužilaštvo je izdalo i tri naloga za konfiskaciju.

„16. maja 2019, u blizini autobuske stanice u Prizrenu, došlo je do konflikta između nekoliko ljudi. Kao rezultat ovog konflikta, jedna osoba je zadobila lakše telesne povrede što je kvalifikovano članom 185, stavom 1 KKZ. Nakon saslušanja u policiji, osumnjičeni je po nalogu tužioca pušten, slučaj je u redovnom postupku i podnet je zahtev za početak prekršajnog postupka“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.