Kosovsko MZP: Odobrena izgradnja 25 kuća za povratnike

Ministarstvo za zajednice i povratak
FOTO: Kosovsko ministarstvo za zajednice i povratak

Projekat o izgradnji dvadesetpet kuća za raseljena lica na Kosovu odobren je na Upravnom odboru kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak. Ukupan broj kuća za povratnike čija je izgradnja odbrena u 2019. sada iznosi 108, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ove kuće namenjene su Srbima, Romima, Aškalijama i Egipćanima i izgradnja će biti realizovana u opštinama – Peć, Obilić, Orahovac, Štrpce, Đakovica i Klina, dodaje se u saopštenju.

Na današnjem sastanku povodom projekta „PRK 5/RRK 5“ (Projekat povratak i reintegracija), prisutvovali su predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak, predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja i implementira projekat i predstavnici UNHCR-a.

Iz ovog ministarstva je saopšteno da će se nastaviti sa izgradnjom kuća, te da će ih na kraju 2019. biti više nego što je planirano.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.