Kosovski zvaničnici: Srbija želi da zatvori prištinski aerodrom

Direkcija Civilne avijacije Srbije obavestila je neke od kompanija koje koriste Međunarodni aerodrom u Prištini da je taj aerodrom zatvoren za vazdušni saobraćaj i da se ne mogu dobijati dozvole za njegovo korišćenje, tvrde prištinski zvaničnici.

Menadžer za planiranje operacija na aerodromu u Prištini Driton Hiseni je za portal Gazeta Blic rekao da je to „nastavak pokušaja dezinformacija koje su iz Srbije prisutne od juna 1999. godine“.

„Takva poruka je jutros poslata jednom civilnom operatoru koji za sutra planira da ima let za Prištinu,“ kazao je on juče.

Hiseni je rekao da će onemogućiti srpskim vlastima da „šalju lažne vesti“ o Međunarodnom aerodromu u Prištini, to jest, da korisnike redovno obaveštavaju da je za korišćenje tog aerodroma potrebna dozvola kosovskih vlasti.

Prištinska Koha je objavila i sliku ove prepiske u kojoj službenica Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije obaveštava primaoca čije ime nije istaknuto da je „prema AIP Serbia/Montenegro SUP3/13, aerodrom u Prištini zatvoren za civilno vazduhoplovstvo, te nije moguće izdati dozvole za civilne vazdušne operacije do i iz Prištine“.

Prištinski aerodrom, koji je na 20 godina u okviru javno-privatnog partnerstva preuzela tursko-francuska kompanija Limak Marsej, u ponedeljak je zabeležio posetu dvomilionitog putnika.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.