Kosovski ministar na jugu Srbije: Posvećenost Vlade Kosova Albancima neće izostati

Ministar pravosuđa Kosova, Abeljard Tahiri, "ohrabrio je" stanovnike Bujanovca "da nastave da žive u svojoj zemlji" i da se "ne iseljavaju jer posvećenost Vlade Kosova njima – neće izostati", saopšteno je iz Ministarstva pravde Kosova. Tahiri je juče, u pratnji oficira za vezu Prištine sa Beogradom, Valjdetom Sadikuom, boravio na jugu Srbije gde se sastao sa predsednikom opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem, predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca i albanskih opozicionih političkih stranaka. 

Tokom sastanka sa Kamberijem, Tahiri je "izrazio svoju i posvećenost Vlade Kosova za produbljivanjem saradnje između institucija Kosova i opština u Preševskoj dolini, posebno u oblastima za dobrobit građana ove oblasti" – navode iz kosovskog ministarstva, u saopštenju za medije.  

Tahiri je u Bujanovcu posetio i jednu albansku porodicu.

U porodičnom domu Gaši naišao je na "vrlo toplu atmosferu i retku plemenitost", napisao je Tahiri na svom Fejsbuk profilu.

Sa druge strane, Kamberi posetu Tahirija vidi kao "znak ohrabrenja za sve stanovnike Preševske doline".

Ministra pravosuđa Kosova informisao je "o izazovima sa kojima se suočavaju građani Bujanovca i doline uopšte", i, kako dodaju iz kosovskog ministarstva, "izrazio je očekivanja i spremnost opština da povećaju saradnju u socio-ekonomskim i kulturnim oblastima".

Ovo je prva poseta kosovskog ministra jugu Srbije iz novoizabrane Vlade Ramuša Haradinaja.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.