Kosovska vlada izdvojila 3,5 miliona evra za Trepču

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim vremenske odrednice; jučerašnje izdanje)

Kosovska vlada dodelila je subvenciju u iznosu od 3,5 miliona evra za Trepču, kojom će moći da obezbedi plate radnicima, kao i ostale obaveze. Takođe, u toku su pripreme da se carinski terminal koji je od 2002. do 2013, bio u vlasništvu Trepče, ponovo vrati ovoj kompaniji i da se tako obezbede prihodi za preduzeće.

Ovo je je tokom jučerašnje posete upravi i Odboru Trepče u Mitrovici najavio vršilac dužnosti premijera, Aljbin Kurti.

Prema njegovim rečima, Trepča bi trebalo da se vrati svom ekonomskom i razvojnom sjaju, tako da ne zavisi od vlade, već da celo Kosovo zavisi od Trepče.

„Bio sam ovde sa dvojicom ministara da kažem Trepči dve dobre vesti, takođe za finansijsku injekciju u vidu subvencije u vrednosti većoj od 3,5 miliona evra, ali istovremeno i za inicijativu da se carinski terminal vrati u Trepču. Da se ​​Trepči vrati kao nacionalnom ponosu, svoja ekonomska i razvojna blistavost, tako da Trepča ne zavisi od vlade, već da celo Kosovo zavisi od Trepče, koja će napredovati povećanjem proizvodnje i produktivnosti“, kazao je Kurti, a prenela Koha.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.