Hoti smenio direktora KP Rašita Ćaljaja

Ćaljaj

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, smenio je dosadašnjeg generalnog direktora Kosovske policije, Rašita Ćaljaja (Rashit Qalaj), i imenovao vršioca dužnosti, potvrđeno je iz kosovske vlade.

„U skladu sa zakonskim nadležnostima i na osnovu izveštaja o radu direktora Kosovske policije, danas je premijer Republike Kosovo, Avdulah Hoti, otpustio g. Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Kosovske policije“, navodi se u saopštenju.

Hoti je umesto Ćaljaja, a kao vršioca dužnosti direktora Kosovske policije imenovao Samedina Mehmetina.

Samedin Mehmeti rođen je 1972. godine u Prištini, tri godine srednje policijske škole završio je u Vučitrnu, a četvrtu u Prištini. Diplomirao je na pravnom fakultetu, a postdiplomske studije na fakultetu za forenzičke nauke Sarajevskog univerziteta, doktorske studije na Evropskom univerzitetu u Tirani iz oblasti terorizma. Radio je i pri Ujedinjenim nacijama, uključujuči i misiju u Avganistanu. U glavnoj direkciji kosovske policije bio je direktor saobraćajne jedinice.

Potvrdi policije prethodilo je pisanje Gazete Express o smeni Ćaljaja.

Prema navodima ovog medija, do smene je došlo zbog „lošeg učinka“, a na predlog kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Agima Veljiua.

Rašit Ćaljaj imenovan je za generalnog direktora Kosovske policije avgusta 2018. godine kada je na čelu kosovske vlade bio Ramuš Haradinaj.

Pročitajte još:

Insajderi: „Momci“ Eljmija Rećice koji kontrolišu Kosovsku policiju

Direktor policije kritikovao policiju za vreme bivšeg direktora sad mu je on savetnik

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.