Kosovska policija potvrdila: Svi uhapšeni – učesnici u pokušaju ubistva Nikole Saveljića, među njima i direktan izvršilac

Maloletni Albanci koji su juče uhapšeni u Severnoj Mitrovici učestvovali su u prethodnom napadu na sedamnaestogodišnjeg Nikolu Saveljića i  među njima je i direktan izvršilac napada, a među pronađenim predmetima kod uhapšenih pronađena je i zastava Velike Albanije, potvrdili su jutros za KoSSev iz Kosovske policije.

"Nakon istražnih radnji koje su sprovedene posle incidenta koji se desio sinoć u ulici Kralja Petra, od privedenih lica sva trojica su učesnici pokušaja ubistva koji se desio na glavnom mostu 9. aprila. Među njima je i direktan izvršilac ubadanja. EULEX vodi slučaj ubadanja (ubod nožem, prim, red). Oni su pritvoru i preuzeo ih je EULEX-ov tužilac," objasio je u izjavi za KoSSev regionalni komandir Kosovske policije za region Sever, Nenad Đurić. 

On je takođe potvrdio i da je među stvarima maloletnih Albanaca, tokom pretresa, pronađena zastava Velike Albanije. 

Juče kasno popodne, kod kružnog toka u Severnoj Mitrovici došlo je do incidenta između maloletnika srpske i albanske nacionalnosti. Policijska patrola koja je bila u blizini reagovala je i privela tri maloletnika albanske nacionalnosti kod kojih je pronađen pištolj, dva noža i određene predmete, među njima i zastavu Velike Albanije. U Severnoj Mitrovici je juče, u okviru sportskog Dana izazova 2015, bilo većeg broja dece i omladine na ulicama.

Prethodno se 9. aprila dogodio pokušaj ubistva srpskog mladića, u blizini glavnog mosta, dok se 17-godišnji Nikola Saveljić sa drugovima šetao u predvečernjim satima u blizini glavnog mitrovičkog mosta kada je grupa od pet mladića prešla most i pojurila ove mladiće. Oni su tom prilikom Nikolu nožem uboli u predelu grudnog koša, nanevši mu povrede opasne po život, nakon čega je i operisan.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.