Kosovska policija otkrila 153 migranta, uhapsila 10 za krijumčarenje

Migranti
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je danas 10 osoba za krijumčarenje migranata, dok je otkriveno 153 migranta, ali nije otkrivena lokacija akcije.

Sedam od uhapšenih su, kako policija navodi „strani državljani“, a troje su sa Kosova. Policija ih je otkrila u nekoliko vozila u pokretu, te tokom pretresa u hotelu, u kojem je pronađeno njih 100, uz 53 u vozilima.

Tokom akcije zaplenjen je pištolj uz izvesnu količinu metaka, 2110 evra, 942 dolara, 100 franaka, 7800 albanskih leka, 1000 srpskih dinara, bangladeški i egipatski pasoš, dva laptopa, 5 mobilnih telefona, zlatan prsten i dva srebrna, roleks sat i tri vozila

A dan ranije, Kosovska policija je na putu ka Vrbnici uhapsila muškarca sa Kosova dok je audijem prevozio šest stranih državljana od kojih dvoje dece. Kako je policija navela u nedelju četvoro od njih imalo je lična dokumenta sa sobom uz važeće vize, dok je jedan od njih pronađen skriven. Policija nije otkrila gde se ova akcija dogodila.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.