Kosovska policija izvršila pretres kuće odbornika SO Raniluga

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Specijalne jedinice kosovske policije pretresle su jutros kuću odbornika Progresivno demokratske stranke u Skupštini opštine Ranilug, Ivana Ristića, javio je jutros RTV Puls. Ovu informaciju za KoSSev je potvrdila Kosovska policija, ali još uvek bez detalja o osnovu po kom se pretres izvršio.

„Možemo potvrditi da je kosovska policija na osnovu naredbe nadležnog suda izvršila pretres privatne kuće u opštini Ranilug. O dodatnim detaljima vas možemo obavestiti tek nakon završetka akcije“, navodi se u odgovoru koji je Kosovska policija dostavila KoSSevu.

U izjavi za KoSSev, Ivan Ristić, potvrdio je da Kosovska policija pretresla njegovu kuću. „Pretres kuće trajao je tri sata, ali ja nisam bio prisutan“- naveo je Ristić.

Tvrdi i da nalogu za pretres koji je dobio na albanskom jeziku nije razumeo, ali dodaje da su mu usmeno rekli da je pretres izvršen navodno zbog divljih svinja. Ristić je inače i predsednik Lovačkog udruženja u opštini Ranilug.

Tvrdi da mu je rečeno da za držanje divljih svinja nema potrebnu dokumentaciju kao i da očekuju da će divlje svinje koje on čuva da mu konfiskuju.

Dodao je i da ako je policija došla zbog divljih svinja, nije imalo potrebe da izvrše premetačinu kuće.

Kako je javio lokalni RTV Puls, o ovoj akciji nije bila obaveštena ni lokalna ni regionalna direkcija policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.