Kosovska Mitrovica: Uskoro dve škole novinarstva

U Kosovskoj Mitrovici uskoro počinju dve škole novinarstva. Radio Kosovska Mitrovica organizuje početni kurs "Škole istraživačkog novinarstva", dok će mitrovička modno-marketinška agencija "Prezent marketing" pored upisa u školu novinarstva, vršiti upis i u školu manekenstva i komunikacije.

Škola istraživačkog novinarstva koju organizuje Radio Kosovska Mitrovica biće održana tokom oktobra meseca, trajaće tri dana i poziv je otvoren za sve zainteresovane bez obzira na starosnu dob. 

Predavači će biti sertifikovani novinari sa iskustvom u istraživačkom novinarstvu. Kurs će biti besplatan i otvoren je za sve zainteresovane. Neki od najboljih polaznika ove škole imaće i praksu na radiju Kosovska Mitrovica.

Broj polaznika je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti do 16. oktobra na telefone 028/665-618, 066/8-200-516, ili na mejl adresu – radiokosovskamitrovica@yahoo.com.

"Prezent marketing" takođe vrši upis u školu novinarstva, manekenstva i komunikacije za decu od 9 do 12 godina.

"Naime, orijentisaćemo se, pre svega, na veštine koje će mališani moći da koriste u svakodnevnim situacijama – poput pravilnog držanja tela, savladavanja treme pri javnom nastupu, verbalnog i neverbalnog govora, učenja kroz igru, timskog i individualnog rada. Osim toga, polaznike očekuju i brojni javni nastupi na kojima će prikazati naučeno," rekla je portparolka "Prezent marketing-a" Tijana Obradović.

Upis počinje od 12. oktobra u 17 časova u OŠ "Branko Radičević", a škola će trajati osam meseci, dok časovi kreće odmah po završetku upisa i formiranja grupa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.