Kosovska Mitrovica: Učionice OŠ "Branko Radičević" sa renoviranim podovima

Pred početak drugog školskog polugodišta, u osnovnoj školi "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, privode se kraju radovi na postavljanju novih podova u osam učionica, na prvom spratu ove škole. Učenici će tako, posle kratkog raspusta, sredinom iduće nedelje časove nastaviti u učionicama renoviranih podova. Projekat postavljanja novih podnih površina finansira Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica sa 452.000 dinara. Radovi će se, po dekadama, nastaviti i u ostalim učionicama, a po završetku drugog polugodišta, potvrđeno je za KoSSev iz ovog opštinskog organa. Radove su danas obišli direktor škole, Ivan Zaporožac i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, koji je istovremeno najavio i otvaranje konkursa za stipendiranje mitrovičkih studenata sa prosekom ocena minimum 8,5. 

Zaporožac je, zahvalivši se predsedniku opštinskog organa, istakao da učionice nisu uređivane još od 1990, te da sada dobijaju novo ruho.

"Učenici će već od srede, početkom drugog polugodišta uvideti da je mnogo bolje raditi u novim uslovima, ali imaće i zadatak da čuvaju i sami učestvuju u ulepšavanju svoje škole," rekao je Zaporožac.

A Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica je poručio da će opštinski organ kojim rukovodi, "sigurno do kraja godine rešavati i mnogo veće i ozbiljnije projekte kada su u pitanju škole".

"Nas ohrabruje činjenica da će mališani već sredinom naredne nedelje, kada počinje nastava, moći da održe nastavu u novim učionicama," dodao je on.

Spirić je istovremeno pozvao studente sa prostora opštine Kosovska Mitrovica da konkurišu za opštinsku stipendiju iz budžeta mitrovičke opštine. Konkurs za stipendiju, koja će iznositi 8.000 dinara mesečno, biće objavljen u narednim danima u listu "Jedinstvo" i na opštinskoj Internet stranici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.