Kosovska Mitrovica: Praznični red vožnje u gradskom i međugradskom saobraćaju

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika doći će do izmena na gradskim i međugradskim autobuskim linijama, uz smanjenje broja polazaka, potvrđuju prevoznici čija je jedna od stanica Kosovska Mitrovica. Sa druge strane, službenici koji rade na mitrovičkoj autobuskoj stanici nemaju ove informaciju, ali su sigurni da će do smanjenja broja linija doći, premda ne očekuju drastično smanjenje.

Autobuske linije tokom novogodišnjih i božićnih praznika na relaciji Kosovska Mitrovica-Beograd

U razgovoru sa prevoznicima pokušali smo da saznamo nešto više o planiranim izmenama za period trajanja novogodišnjih i božićnih praznika, pa tako u „Kolašin prevozu“ kažu da 31. neće biti polazaka iz Mitrovice za Beograd u 10:15 časova i 00:45 časova, odnosno 01. januara 2019. u 08:45 časova, 10:15 časova, kao i u 11:15 časova.

Za Badnji dan, 6. januara, neće biti polaska u 10:15, a za Božić, 7. januara, neće saobraćati autobus u 00:45 časova – kaže šef saobraćaja u Kolašin prevozu, Branislav Janićijević.

Autobusi Kolašin prevoza, inače, saobraćaju i ka izolovanim srpskim sredinama u Metohiji, međutim, sve ove linije za period od prvog do sedmog januara biće obustavljene, dok će se danas saobraćaj odvijati normalno.

Mitrovički prevoznik “Joe Travel“, saobraća pet puta dnevno za Beograd. Vlasnik, Goran Antić, potvrdio je da će za novogodišnje i božićne praznike režim saobraćaja biti izmenjen.

Poslednjeg dana ove godine polasci u 23:55 časova, iz Kosovske Mitrovice i u 23:40 časova, iz Beograda, biće obustavljeni. Na Badnji dan biće obustavljen polazak u 23:55 časova, iz Kosovske Mitrovice.

“Kosmet prevoz“, koji ima samo dva polaska dnevno, u 17 časova za Beograd i u 7 časova za Kruševac, u toku novogodišnjih i božićnih praznika radiće uobičajeno.

Najbolja povezanost Kosovske Mitrovice je sa Beogradom, ukupno 13 polazaka:

• 05:00 – Joe Travel
• 08:45 – Kolašin prevoz
• 10:00 – Joe Travel
• 10:15 – Kolašin prevoz
• 11:15 – Kolašin prevoz
• 13:20 – Joe Travel
• 13:45 – Kolašin prevoz
• 15:00 – Joe Travel
• 15:40 – Kavim Raška
• 17:00 – Kosmet prevoz
• 23:00 – “31. Maj – Osojane“
• 23:55 – Joe Travel
• 00:45 – Kolašin prevoz

Autobuske linije tokom novogodišnjih i božićnih praznika na relaciji Kosovska Mitrovica-Niš

Što se tiče polazaka iz Kosovske Mitrovice za Niš, svakodnevno na ovoj relaciji, u 13:30 saobraća autobus saobraćajnog prevoznika “Kavim Raška“. Prema podacima koje smo dobili iz centrale autobuske stanice ovog preduzeća, raspored vožnje će za novogodišnje i božićne praznike ostati isti.

Kombi vozilo “Kimco“ prevoznika će uobičajeno saobraćati poslednjeg dana ove godine – u 14:00, dok prvog, drugog i sedmog januara ovaj prevoznik neće raditi.

Autobuske linije tokom novogodišnjih i božićnih praznika na relaciji Kosovska Mitrovica-Gračanica

 


Tri prevoznika, “Arsa prevoz“, “Trend“ i “Taksi kombi“, koji svakodnevno saobraćaju za Gračanicu, poslednjeg dana tekuće godine neće menjati svoj red vožnje, odnosno saobraćaće redovno na ovoj liniji, počevši od 8 časova ujutru do 18 časova uveče, iz Mitrovice, odnosno 6 časova ujutru do 16 časova uveče iz Gračanice.

“Arsa prevoz“ neće saobraćati prvog, šestog i sedmog januara, dok će od drugog januara raditi skraćeno.

Mirko Todorović, iz “Trend – G – Gračanica“, koji inače na ovoj relaciji saobraća četiri puta dnevno, kaže da će režim saobraćanja uskladiti sa svojom politikom da tokom cele godine ne rade samo tri puta i to: prvog januara, sedmog januara i za vreme Uskrsa. Tako će biti i ove godine, pa vozila ovog preduzeća neće saobraćati prvog dana Nove godine, kao i na sam dan Božića.

Prevoznik “Perparimi“, čiji su redovni polasci svakog radnog dana iz Mitrovice, u 14 časova, neće saobraćati u periodu od 31.12.2018. do 09.01.2019. godine. Ovo je za Kossev potvrdila Vidosava Denić, kondukter.

Ostale autobuske linije tokom novogodišnjih i božićnih praznika

“Tandems“, iz Štrpca će svoje polaske, u 14 časova iz Kosovske Mitrovice, obustaviti do 8. januara 2019. godine.

Ovaj prevoznik ima i redovne autobuske linije za Beograd, ali 31.12.2018. radiće samo linija iz Beograda ka Štrpcu, ali ne i iz Štrpca ka Beogradu.

Prvog dana nove godine neće biti polaska iz Beograda ka Štrpcu, ali će biti polaska iz Štrpca ka Beogradu. Ostalim danima redovne linije će se nastaviti sve do Božića, kada će opet biti promena u vidu jednog polaska, na Badnji dan, iz Beograda, a za Beograd će autobus saobraćati tek sutradan, 7. januara.

Iz Osojana, preko Kosovske Mitrovice, do Novog Sada, svakog dana, u 22 časova, saobraća prevoznik “31. Maj – Osojane“. Međutim 31. decembra tekuće godine, kao i prvog i sedmog januara u novoj godini ovaj prevoznik neće saobraćati.

Što se tiče linija u mesnom saobraćaju, sa autobuske stanice kažu da će sigurno doći do smanjenja broja polazaka, s obzirom na to da škole ne rade. To je najčešći slučaj sa selima u opštinama Zvečan i Zubin Potok, gde i inače autobusi i kombiji slabo saobraćaju.
Podatke o saobraćanjima autobusa i kombija možete dobiti samo u prostorijama mitrovačke autobuske stanice jer, nažalost, direktna telefonska linija o obaveštenjima o redu vožnje ne postoji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.