Kosovska Mitrovica: Požar u bašti kafića "Dolče vita"

Jutros, nešto posle 3 časa, u bašti poznatog kafića „Dolče vita“ u Severnoj Mitrovici izbio je požar. Povređenih nema, a pričinjena je materijalna šteta, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije za region Sever. Požar je izbio samo dan nakon što je u ovoj bašti kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri,  popila kafu, u društvu gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija, i svojih savetnika. U oštroj reakciji na ovu posetu, Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz Beograda naglasila je neposredno nakon dolaska Tahirijeve juče da je kosovska ministarka za dijalog došla da izazove incident, opisavši posetu kaošibicarski trik.

"Jutros u 3 časa i 7 minuta radnik obezbeđenja kafe bara Dolče vita, primetio je požar u bašti pomenutog lokala. O tome je odmah obaveštena policijska patrola koja je izašla na lice mesta, kao i kompletna uviđajna ekipa i protivpožarni inspektor, koji su izvršili uviđaj na licu mesta. U ovom incidentu povređenih nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta," izjavio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić.

Usled požara, tenda iznad bašte je u potpunosti izgorela, kao i deo drvenog poda. Iz bašte su uklonjene sve stolice i stolovi, i u ovim trenucima u toku su radovi. Uklanja se drveni pod, kao i delovi izgorele plastične tende. 

Do objavljivanja ove vesti nisu poznati detalji o tome da li je požar podmetnut i kako, ili je slučajno izbio. Tužilac je slučaj okarakterisao kao krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Dan ranije, upravo u bašti ovog kafića, na kratko je boravila kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri, zajedno sa svojim savetnicima i gradonačelnikom Južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem. Ovo je bio njen drugi boravak od 2014. godine u ovom čuvanom kafiću, koji se nalazi sa severne strane mosta. 


Pročitajte još:

Edita Tahiri u Dolče viti po drugi put; Rakić: Provokacija ministarke za dijalog

Kancelarija za KiM: "Šibicarski trikovi neodgovornih političara u regionu"; "Kostimirani karneval prodefilovao severnom stranom mosta na Ibru"
Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.