Kosovska Mitrovica: Policajci sinoć napadnuti na dužnosti

Nepoznata grupa ljudi napala je sinoć pripadnike Kosovske policije koji su bili na dužnosti, u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Više policajaca je zadobilo lakše telesne povrede, a dva pripadnika KP-a sa Severa medicinski su zbrinuta, potvrđeno je za KoSSev u direkciji KP-a za Sever. 

"Napad se dogodio oko 22 i 5 u ulici Lole Ribara, u neposrednoj blizini Pokrajinskog Crvenog krsta, a u kojima su pripadnici KP-a iz Prištine, uz asistenciju policajaca sa Severa, kontrolisali prostorije," izjavio je za KoSSev zamenik regionalnog komandira, Besim Hoti. 

Hoti je naglasio da se napad dogodio van prostorija Pokrajinskog Crvenog krsta, a da pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije ROSU nisu boravile na Severu, demantujući tako izveštavanje pojedinih beogradskih medijiskih servisa koji su javili da su jedinice ROSU sinoć bile i u Severnoj Mitrovici. 

Slučaj je okarakterisan kao napad na policijsko službeno lice na dužnosti.

Hoti, za sada, nije mogao da da druge detalje sa obzirom na to da je, kako je objasnio, istraga u toku.

Pripadnici Kosovske policije izvršili su sinoć kontrolu prostorija Pokrajinskog Crvenog krsta Srbije u Severnoj Mitrovici. Prethodno su izvršili pretres privatnih kuća sekretara i koordinatora Crvenog krsta u Rapči, na Gori, u Vitini, Novom Brdu, Gračanici i Goraždevcu. Pojedini mediji na srpskom jeziku južno od Ibra javili su da su pretres izvršile jedinice ROSU.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.