Kosovska diplomatija reformisana – pogledajte nova imena

Izvor: Lajmi.net (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska diplomatija će uskoro biti osvežena sa novim imenima diplomata koji će predstavljati svoju zemlju u nekim od najznačajnijih metropola u svetu.

Kosovsko rukovodstvo misli da za pozicije ambasadora imenuje iskusne i kredibilne ličnosti radi boljeg predstavljanja zemlje.

Izvori  Lajmi. net-a iz institucija kažu da je postignut konsenzus da se u evropske prestonice pošalju novi ambasadori koji su se školovali u inostranstvu.

Saznajemo da će Kosovo u Briselu predstavljati Bernard Nika, koji je prethodno bio ministar trgovine i industrije i jedan od pregovarača za proces Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

U Parizu Kosovo će predstavljati Ćendrim Gaši koji će zamenitii Muhameda Kulašina koji odlazi u penziju.

Predstavnik civilnog društva Ljeon Maljazogu ići će u Japan, ali su i nekoliko drugih imena još uvek u toku interne procedure u Ministarstvu spoljnih poslova.

Izvori Ljajmi. net-a nagovestili su i da će navedena imena novih ambasadora uskoro saopštiti i predsednica Atifete Jahjaga, a nakon parlamentarnih procedura.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.