Kim: Radomirović nema vremena za komentar snimka, Srpska lista traži reakciju nadležnih

FOTO: KoSSev

Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima pojavio se audio snimak na kome se, navodno, čuje zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak Radoica Radomirović, kako drugim licima govori da se usele u stanove izgrađene sredstvima Vlade Srbije u Leposaviću jer će isti biti uknjiženi na Opštinu Leposavić kada ona počne da fukcioniše. Radomirović za Kim radio nije želeo da komentariše sporni snimak, rekavši da „nema vremena“ za ovaj medij, preneo je Kim juče. 

Srpska lista, s druge strane zahteva da on bude pozvan na odgovornost. U medijima se 4. septembra 2023. godine pojavila vest da su nepoznate osobe dan ranije razbile ulazna vrata na jednoj od dve zgrade u kojima se grade stanovi za socijalno ugrožena lica sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dok je investitor Opština Leposavić.

Predsednik PO Opštine Leposavić Zoran Todić je za medije tada izjavio da je, prema rečima očevidaca, „u toj grupi bio i brat Aleksandra Jablanovića“, dok posebno zabrinjava to što se, kako je naveo Todić, „u jednom trenutku pojavio i savetnik ministra Nenada Rašića i njegov zamenik Radioca Radomirović“.

Nakon objave audio snimka na kome se čuje osoba koja drugim licima govori da se u stanove usele, te da „niko neće da ih dira“, oglasila se Srpska lista.

„Radomirović na snimcima sada već redovno podstrekava svoje pristaše na izvršenje krivičnih dela, tako je danas na društvenim mrežama objavljen audio snimak na kome se jasno čuje kako Radomirović organizuje kriminalnu grupu za upad u stanove koji su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srbije i namenjeni samohranim majkama, višečlanim porodicama te raseljenim i socijalno ugroženim licima“, navedeno je u saopštenju ove političke partije dostavljenom medijima.

Redakcija Kim radija pokušala je da od zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovića dobije komentar na objavljeni snimak, ali je kratko rekao da „nema vremena“ za ovaj medij, preneo je Kim juče.

Iz Srpske liste su dodali da ovo nije prvi snimak, ali da je „kap koja je kod građana Leposavića prevršila meru“, pa zahtevaju reakciju svih nadležnih institucija koje će „jasno delovati prema Radoici Radomiroviću i njegovim kriminalnim grupama“.

„Zahtevamo da bez obzira na političku podršku koju Кurti daje očiglednom kriminalcu Radoici Radomiroviću, on bude pozvan na odgovornost i u odgovarajućem postupku bude kažnjen za svoja nedela. Očekujemo i da međunarodni predstavnici konačno reaguju na dokaze o nedelima Radomirovića i zahtevaju odgovore od nadležnih, te njegovo hapšenje“, zaključeno je u saopštenju Srpske liste, piše Kim.

Pročitajte još:

Ko se to useljava, a ko uzurpira stanove u opštini Leposavić?Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.