KP: Tri zaplene oružja bez dozvole na Severu Kosova – više lovačkih pušaka, municija

FOTO: KoSSev/Ilustracija

Kosovska policija zaplenila je juče više komada oružja i municiju u tri odvojena slučaja na Severu Kosova. U Leposaviću su izvršeni pretresi, a u Zvečanu je, prema navodima KP, sam vlasnik predao oružje.

Policija je izvestila da je juče na podne izvršila dva pretresa u Leposaviću.

U prvom slučaju su tokom pretresa kuće pronašli lovačku pušku za koju, navodi se u saopštenju, vlasnik nije imao dozvolu i sedam metaka.

Ova osoba je ispitana, pokrenuta je redovna procedura.

U posebnom izveštaju policija navodi da je u Leposaviću na podne izvršila pretres druge kuće u kojoj je takođe pronašla lovačku pušku bez dozvole.

Osim puške pronađena su i dva šaržera i čak 115 metaka.

I ova osoba je ispitana, te je pokrenuta redovna procedura.

KoSSev portal se za više detalja o ovim slučajevima obratio Kosovskoj policiji regiona Sever.

Zamenik komandira za ovaj region, Veton Eljšani, potvrdio nam je da je reč o odvojenim slučajevima, te da su ispitane dve osobe.

Potvrdio je i da je jedan od njih muškarac sa inicijalima A. U, ali je odbio da iznese druge detalje o slučaju, uključujući o tome da li je umešano drugo lice blisko osumnjičenom, navodeći samo da Kosovska policija radi svoj posao.

Istog dana slučaj „oružje bez dozvole“ registrovan je i u Zvečanu.

Međutim, tamo nije izvršen pretres, već je, kako su potvrdili iz policije, muškarac sa Kosova predao policiji dve lovačke puške i revolver bez municije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.