Ministarstvo za lokalnu samoupravu započelo izgradnju 21 kuće na Severu


Kosovski ministar administracije lokalne samouprave, Eljbert Krasnići, izjavio je da je ovo ministarstvo započelo izgradnju 21 kuće u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan.

Krasnići je ovo kazao u video poruci na Fejsbuku, te da je ministarstvo kojim rukovodi uspešno završilo prvi poziv za izgradnju 57 kuća za nevećinske zajednice u svim opštinama na Kosovu.

„Na osnovu zahteva porodica sa potrebama, i u cilju obezbeđivanja održivog stanovanja, MALS je otvorilo sledeći poziv za finansijsku podršku u iznosu od tri miliona evra. Poziv za izgradnju kuća za nevećinske zajednice u opštinama biće otvoren do 21. februara. Detalji, prijave kao i kompletne informacije mogu se pronaći na sajtu ministarstva“, naveo je Krasnići.

Inače, Krasnići je poslednjih dana obišao upravo kuće koje se grade u naselju Brđani u Severnoj Mitrovici za kosovske Albance. U pitanju je ukupno 40 kuća na Severu, čija se gradnja privodi kraju.

Krasnići je aktuelan i po tome što je deo ministarskog dvojca u kojem, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom, obilazi većinske srpske sredine i prisustvuje uklanjanju simbola Srbije.

Da je raspisan javni poziv za izgradnju kuća juče je saopštio i gradonačelnik opštine Severna Mitrovica, Erden Atić, uz naglasak da se kuće grade samo za „pripadnike nevećinskih zajednica u opštini Severna Mitrovica“. Uputio je poziv građanima da se prijave.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.