Haradinaj: Kosovo je Titanik i Kurti svesno želi da se sudari sa stenom – Amerikom

Haradinaj pressing t7
FOTO: Gazeta Express

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran – jučerašnje izdanje)

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj je u intervjuu za RTK simbolično rekao da je Kosovo brod koji Kurti želi da sruši, posle američkog pritiska u slučaju zabrane dinara.

„Kosovo je Titanik, veliki brod, ali premijer Kurti svesno želi da se sudari sa velikom stenom, odnosno sa Amerikom. Za nas bi bilo tragično, njegovo ponašanje i postupci su pogrešni, od nas ostalih zavisi da li ćemo to dozvoliti“, rekao je Haradinaj u „Info plusu“.

On je rekao da očekuje da će američki državni sekretar Antoni Blinken imati iste stavove kao i američki ambasador Džefri Hovenijer u vezi sa novom uredbom CBK.

„Ovo vanredno obraćanje ambasadora dolazi u vreme kada je sekretar Blinken u Tirani. Očekujem isto što je ambasador rekao, to su stavovi sekretara Blinkena koje je izneo najviši predstavnik američke zastave na Kosovu, ambasador Hovenijer“, rekao je Haradinaj.

Pročitajte još:

Hovenijer: Netačno da trenutna situacija nije uticala na odnose Kosova i SAD, zabrinut sam i frustriran


Opširnije o uredbi Centralne banke Kosova kojom se predviđa da je jedina dozvoljena valuta na Kosovu evro, čitajte na našoj tematskoj stranici:
DINARPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.