Gervala sa O’Brajanom, otvorili i novo sedište ambasade

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala boravi u SAD. Danas se sastala sa Džejmsom o Brajanom, nakon što je sa njim ranije ove nedelje, otvorila i nov prostor ambasade.

O svim sastancima koje ima izveštava na društvenoj mreži Fejsbuk.

„U duhu posebnih odnosa između dve države, tokom sastanka su razmotreni brojni aspekti produbljivanja bilateralne saradnje, jačanja vladavine prava i demokratije i ostvarivanja težnji za članstvo Republike Kosovo u međunarodnim organizacijama“, saopštila je Gervala nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom.

„Razgovarali smo i o drugim aktuelnim dešavanjima u zemlji, ističući posvećenost institucija očuvanju mira i stabilnosti u zemlji i regionu, kao i odbijanju bezbednosnih pretnji“, dodala je.

Prethodno se odvojeno sastala sa senatorom demokrata Ričijem Toresom, Vilijamom Kitingom, sa kojim je razgovarala o, kako je to saopštila juče, „rusko-srpskoj propagandi, dezinformacijama i destabilišućim akcijama Srbije na Zapadnom Balkanu“.

Po odlasku u SAD Gervala je zvanično otvorila novo sedište ambasade, i to zajedno sa O’Brajanom, i ambasadorom Iljirom Dugolijem. Naglasak je tada stavljen na proslavu 2024. kao „25.godišnjice oslobođenja Kosova“.

O'Brajan
FOTO: KoSSev


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.