Vlada Srbije: Smenjen Marko Vulović, nova imenovanja u apotekama u osnivanju

Brana Gazivode prelivanje jezero
FOTO: KoSSev

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije dosadašnji vd direktor Javnog preduzeća za vodosnabdevanje i za proizvodnju i distribuciju električne energije Ibar u Zubinom Potoku, Marko Vulović, razrešen je ove rukovodilačke funkcije. 

U pitanju je sin bivšeg gradonačelnika, Stevana Vulovića, odnosno bratanac aktuelnog predsednika privremenog organa ove opštine, a do napuštanja Srba iz kosovskih institucija i gradonačelnika – Srđana Vulovića.

Sredinom ovog meseca kosovska ministarka privrede Artane Rizvanoli (Rizvanolli) je u pratnji svojih zamenika Geotara Mjekua i Nenada Stanojevića, posetila Gazivodsku branu gde ju je dočekao direktor Hidroprivrednog preduzeća „Ibar-Lepenac“ Faruk Mujka. Obilazeći gazivodska postrojenja, Rizvanoli je za javnost iznosila više podataka o ovom resursu.
Kadrovska rešenja za apoteke Gnjilana i Prištine

Na istoj sednici Vlade Republike Srbije doneto je i niz drugih kadrovskih rešenja za Kosovo. U pitanju su apotekarske ustanove, i to u osnivanju.

Nebojša Tasevski imenovan je za vršioca dužnosti direktora Apotekarske ustanove Gnjilane, u osnivanju.

U Privremeni upravni odbor Apotekarske ustanove Gnjilane, u osnivanju, imenovani su:
za vršioca dužnosti predsednika – Aleksandar Antić, master ekonomista, dok su za vršioce dužnosti članova imenovani: Dobrivoje Mladenović, pravnik i Zoran Stojković, ekonomista – master.

U Privremeni nadzorni odbor iste apotekarske ustanove, u osnivanju, imenovani su: za vršioca dužnosti predsednika – Miloš Nikolić, pravnik, dok su za vršioce dužnosti članova imenovani Milica Nikolić, pravnik i Sreten Savić, takođe pravnik.

Imenovan je i Miloš Lazić za vršioca dužnosti direktora Apotekarske ustanove Priština, u osnivanju.

U Privremeni upravni odbor Apotekarske ustanove Priština, u osnivanju, imenovani su: za vršioca dužnosti predsednika – Tamara Rašić, pravnik. Za vršioce dužnosti članova: Jelena Živić, magistar farmacije i Miljana Todorović, doktor medicine.

U Privremeni nadzorni odbor iste ustanove, u osnivanju, imenovani su: za vršioca dužnosti predsednika – Marija Filić, pravnik, dok su za vršioce dužnosti članova imenovani: Aleksandra Mirić, master ekonomista i Aleksandar Dešić, specijalista strukovni ekonomista.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.