Uhapšen muškarac u Zubinom Potoku zbog proizvodnje narkotika

kp policija hapšenje lisice
FOTO: Kosovska policija

Prema nalogu Osnovnog suda u Mitrovici, danas je uhapšen muškarac u selu Čukić u Zubinom Potoku a zbog navodne umešanosti u proizvodnju narkotika u slučaju od pre sedam godina, odnosno iz 2018. godine.

Ovaj muškarac se tereti da je zajedno sa još sedam osoba prerađivao sintetičke droge.

Kako preciziraju iz KP, još 2018. godine izvršen je pretres u kući ovog muškarca, ali i u kućama nekoliko drugih lica, zbog sumnje da su imali improvizovanu laboratoriju, u kojoj su proizvodili sintetičku drogu tipa amfetamin.

Tada je pronađeno i oduzeto četiri oružja dugih cevi, municija, dve motorole, rinostop i rinasek tablete, velika količina razređivača, i 12 bureta od 200 litara koji služe za proizvodnju sintetičke droge. Takođe je zaplenjena supstanca za koju se sumnja da je marihuana.

Danas je ovom muškarcu određena mera zadržavanja.

On se tereti za „Neovlašćenu proizvodnju i preradu opojnih droga, psihotropnih supstanci, analoga ili opojnih sredstava, opreme ili materijala“.

Zubin Potok: Kosovska policija otkrila laboratoriju droge (FOTO)Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.