Svečlja: „Oko 400 srpskih ekstremista se obučava oko granice, za napad im je potreban samo Vučićev nalog“

sveclja
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla), rekao je da se oko 400 srpskih ekstremista obučava oko granice sa Kosovom. Prema njegovim rečima, za agresivne napade potreban im je samo nalog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Svečlja je dodao da se spremaju da spreče svaki srpski scenario, ali i da se suoče sa njim.

„Oko 400 srpskih ekstremista se obučava u oblastima oko granice sa Kosovom i po nalogu Vučića mogu biti aktivirani u agresivnim napadima“, rekao je Svečlja za News24.

Svečlja je govorio i o pitanju dinara, kazavši da Kosovo ima za cilj da bude demokratska zemlja u kojoj vlada red i zakon.

„Mi smo nezavisna i suverena država, ali takođe moramo biti normalna, nezavisna i suverena država. Ne težimo ničemu drugom osim da budemo demokratska zemlja, u kojoj vladaju red i zakon. I da li je to odluka o dinaru ili ranije odluke o tablicama, o struji, to su više nego normalne odluke zemlje koja teži da bude deo EU i NATO“, rekao je on.

Svečlja je govorio i o odnosima premijera Aljbina Kurtija sa međunarodnom zajednicom, rekavši da među njima nema razdora.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.