Kosovo: Preko 2.000 saobraćajnih kazni za 24 časa, povećano prisustvo policije

Zbog velikog broja saobraćajnih nesreća, na putevima širom Kosova povećano je prisustvo Kosovske policije. Sprovode se "mere nulte tolerancije" za sve saobraćajne prestupnike, a formirana je i posebna radna grupa. Tokom poslednja 24 časa izrečeno je 2.218 kazni za različite saobraćajne prekršaje, saopšteno je iz Kosovske policije.

Povećan broj kazni je izrečen usled mera koje se sprovode, dodaju iz ove policije, i ističu da prekršaji uključuju i prebrzu vožnju, što je, navode, jedan od ključnih uzroka nesreća sa smrtnim ishodom.

Upravo je tokom prethodna 24 časa, prema izveštaju KP-a – zabeležen jedan takav slučaj, ali i 23 saobraćajne nesreće sa povredama i čak 50 bez povreda.

Istovremeno apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakone i propisana pravila.

"Posebno vozači da poštuju saobraćajne znake, da brzinu kretanja usklade uslovima na putu, tako da svi zajedno doprinesemo većoj bezbednosti u saobraćaju," dodaju iz KP-a. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.