Kosovo Polje: Sukob građana sa policijom, više osoba povređeno, jedna ranjena iz vatrenog oružja

Policija Kosovo polje
FOTO: Ljajmi/Printscreen

Vest je ažurirana

18:42 – Sukobu u Kosovu Polju prethodilo izricanje kazne

U međuvremenu, tužilac nadležan za slučaj koji se danas dogodio u Kosovu Polju, Armend Hamiti, rekao je za prištinske medije da se sukob dogodio nakon što su pripadnici policije izrekli novčanu kaznu vlasniku ćevabdžinice.

„Sukob se dogodio nakon što je policija izrekla novčanu kaznu, gde su potom neki ljudi izašli da ometaju policiju u radu“, kazao je Hamiti.

Dodao je da je policija, u okviru svojih ovlašćenja, pucala u zemlju.

Između ostalog, izjavio je da je istraga u toku, te da se trenutno u policijskoj stanici saslušava šest osoba.

„Još uvek nema odluke o hapšenju, a trenutno se u policijskoj stanici ispituje šest osoba”, naveo je.

Takođe je rekao da je PIK izašao na mesto događaja, kako bi istražili da li je policija napravila nekakv propust.

17:34 – Sukob građana sa policijom, više osoba povređeno, jedna ranjena iz vatrenog oružja

U Kosovu Polju danas je došlo do sukoba u koji je bilo uključeno više osoba. Kako je saopšteno iz policije za Gazetu Express ukupno šest osoba je povređeno, od kojih jedna vatrenim oružjem, a dok su ostali, među kojima su i dva policajca, zadobili telesne povrede u fizičkom sukobu.

Policija je o incidentu obaveštena oko 14 časa, sa inicijalnom informacijom da su povređena dva policajca, nakon čega je više jedinica izašlo na teren.

„Na osnovu preliminarnih podataka, jedno lice je zadobilo telesne povrede iz vatrenog oružja, dok je tokom fizičkog sukoba telesne povrede zadobilo pet osoba, od čega su dvojica policajci. Svi su poslati na lečenje“, saopšteno je iz Kosovske policije za Express, bez drugih detalja i informacija o okolnostima slučaja.

Dalje navode da su istražitelji priveli dvojicu osumnjičenih, a da su u koordinaciji sa pripadnicima Policijskog inspektorata Kosova pokrenuli zajedničku istragu. Nije precizirano da li je reč o civilima ili policijskim službenicima.

O istom incidentu pisao je i Ljajmi, navodeći da je reč o „oružanom sukobu“.

Ovaj medij, pozivajući se na svoja saznanja, javlja da je do sukoba došlo između pripadnika Kosovske policije i grupe građana kada je više osoba napalo pripadnika policije i šutiralo ga dok je on ležao na trotoaru. Ljajmi je ujedno objavio i video snimak.

Upozoravamo čitaoce da je video uznemirujućeg sadržaja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.