Kosovo otvara ambasadu u Senegalu

Ambasador Kosova u Senegalu, Ramadan Gaši, podneo je akreditivna pisma predsedniku ove zemlje, Mekiju Salu (Macky Sall). Gaši je time postao prvi akreditovani ambasador Kosova u Senegalu, preneli su prištinski mediji.

"Privilegija je predstavljati državu Kosovo u zemlji izuzetne lepote," rekao je Gaši, navodeći i da je "ponosan" što je imao priliku da se u Briselu 1988. godine sastane sa nekadašnjim predsednikom Senegala, Leopoldom Sedarom Sengorom (Léopold Sédar Senghor), kada je govorio o Kosovu koje je tada, kako je naveo – "trpelo okupaciju i teror jugoslovenskog  komunističkog režima i srpskog".

Gaši se, takođe, nakon sastanka, kako je saopšteno, zahvalio predsedniku Salu na "spremnosti" Senegala da prizna "Republiku Kosovo u prvim danima nakon proglašenja nezavisnosti", što je ova zemlja učinila dva dana po jednostranom proglašenju nezavisnosti – 19. februara 2008.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.