Kosovo: Oduzeto gotovo 80 kg marihuane, među uhapšenima i srpski državljani

Gotovo 80 kilograma marihuane pronađeno je sinoć kod petorice muškaraca, saopštila je danas popodne Kosovska policija. Među uhapšenima su i trojica srpskih državljana. 

Kod privedenih sa Kosova – U.Đ. (1971), M.B. (1989) i, kako se navodi, državljana Srbije – D.M. (1982), J.V. (1973) i R.Ž. (1980), prvobitno je pronađeno 32 kilograma marihuane. Potom je, pretresom različitih lokacija i imovine privedenih, pronađeno još droge, te ukupna količina oduzetih narkotika iznosi 79 kilograma i 863 grama.

Oduzeta su i dva automobila, sa "RKS" registarskim tablicama, kao i onim centralne Srbije, lovačka puška, vazdušna, pištolj, meci, kao i gotovina – 4.500 evra i 7.920 dinara.

Osim da su akciju sprovele jedinice iz Prištine i Đakovice, nije precizirano gde su pretresi izvršeni, kao ni to koje su nacionalnost privedeni, kojima je određen pritvor od 48 časova i koji se terete za kupovinu, posedovanje, distribuciju i prodaju narkotika. 

Podsetimo, još trojica srpskih državljana uhapšena su na Kosovu početkom ovog meseca, kada je u njihovom automobilu pronađeno devet kilograma marihuane.​

Od početka godine, kako kosovska, tako i srpska policija i carina zabeležili su čitav niz zaplena ove droge, koja se transportovala ka centralnoj Srbiji preko KiM-a, pa je tako od januara, bez sinoćne akcije – oduzeto preko 121 kilograma marihuane. 

 Pročitajte još: 

Posle Zvečanaca i Mitrovčanina MUP uhapsio sa marihuanom

Raška: Zvečanci uhapšeni sa 10 kg marihuane

Kod Kraljeva preko 20 kg marihuane u vozilu mladića iz Lipljana

Đurakovac: Zaplenjeno 9 kg marihuane, uhapšeni srpski državljani

Raška: Zaplenjeno preko 2 kg marihuane sa KiM-a

U kombiju iz Prištine gotovo 47 kg marihuane

Kosovska Mitrovica: Priveden Albanac sa 2 kg marihuane 

Merdare: U autobusu na liniji Brezovica-Beograd preko 6 kg marihuane

Merdare: U vozilu slovenačke firme skoro 13kg marihuane, uhapšen kosovski Albanac

Peć: Pronađeno preko 8 kg marihuane Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.