Kosovo je američki projekat droge, godišnja zarada tri milijarde eura!

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Direktor ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima Viktor Ivanov izjavio je da je Kosovo glavni tranzitni put za opojne droge iz Afganistana za Evropu i da preko Kosova godišnje prođe 60 tona heroina vrijednog više od tri milijarde eura, stoji u teoriji zavjere "proizvedenoj" u ruskoj kuhinji i emitovano u srpskim medijima.

Prema ovoj zavjeri, glavni dio afganistanskog heroina (preko 70 posto) ide u Evropu preko Kosova, tačnije, preko albanskih mafijaških grupa.
 
Prema riječima direktora ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima postoje oko 15 velikih kartela za drogu, prenose portali lajmi.net i indeksonline.net.
 
Kao najveći problem označena je proizvodnja i promet heroina i kokaina iz Afganistana i Južne Amerike.
 
Dalje stoji da kilogram heroina u Tadžikistanu i Afganistanu košta 1.000 do 2.000 eura, a na Kosovu, 10.000 eura, dok u Zapadnoj Evropi, cijena ide i do 150 hiljada eura.
 
"Na Kosovu je kilogram droge 10.000 eura, a u zemljama EU cena dostiže i 150.000 eura. Prihod od prodaje je veći za 1.500 procenata. Nezaposlenost na Kosovu je 35 odsto. Zato nije ni čudo da je Kosovo postalo narkotička enklava u Evropi", rekao je Ivanov.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.