Kosovo imenovalo predstavnika u Izraelu

Ines Demiri otpravnica poslova Kosova u Izraelu
FOTO: RTK

Mesec dana nakon što je u Vašingtonu dogovoreno uzajamno priznanje Kosova i Izraela, Priština je imenovala otpravnicu poslova u Izraelu, prenose prištinski mediji.

Otpravnica poslova Kosova biće Ines Demiri.

„Radujem se ovom velikom izazovu, imam veliku želju da produbljujem odnose između Kosova i Izraela“, preneli su izjavu Demiri prištinski mediji.

Kosovska ministarka spoljnih poslova Haradinaj Stubla saopštila je juče da je imala telefonski razgovor sa izraelskim kolegom, Gabrijelom Aškenazijem (Gabriel Ashkenaz), koji je tom prilikom pozvao da poseti Izreal, te da su razgovarali o „punoj posvećenosti izgradnji bliske saradnje“.

Najava o putovanju Stuble stiže nešto više od mesec dana od potpisivanja dokumenata delegacija Beograda i Prištine, kojim su se Kosovo i Izrael obavezali na uzajamno priznanje.

Srbija se iste večeri u Vašingtonu obavezala da će da premesti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Preuzete obaveze delegacija naišle su na podršku SAD-a i Izraela, ali ne i Palestine, Turske i Arapske lige, kao i Evropske unije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.