Košarkaški savezi Kosova i Albanije osnivaju zajedničku ligu

Koš - lopta
FOTO: Novosti

Predsednici košarkaških saveza Kosova i Albanije večeras će u Tirani potpisati sporazum o osnivanju zajedničke košarkaške lige koja će brojati osam klubova, po četiri iz svake federacije.

U prvoj sezoni koja će startovati polovinom oktobra takmičenje će se odvijati u muškoj konkurenciji, a u planu je i sličan projekat vezan za žensku košarku ligu.

„Osnovni cilj je podizanje kvaliteta košarke, jer će i klubovi morati da ulože više napora oko sastava ali i organizacije. Sve je dogovoreno ranije i sada samo sledi potpisivanje ugovora predstavnika dva saveza koje će biti obavljeno večeras čime će i liga biti i zvanično formirana. Postoji plan da se u nekoj od narednih sezona takmičenju pridruže i klubovi iz Severne Makedonije, ali i svih drugih federacija koje to žele“, rekao je u telefonskom razgovoru iz Tirane za RTK2 Arben Fetahu, predsednik kosovske federacije.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.