Kontroverzni američki novinar razgovarao s Vučićem u Budimpešti, pun hvale za srpskog predsednika

Poznati američki novinar i politički komentator Taker Karlson izjavio je da se u srpskoj ambasadi u Budimpešti susreo s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o ratu Ukrajine i Rusije i perspektivama tog sukoba.

„Jedna od njegovih tvrdnji jeste da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, srušio ekonomiju Evrope. Da uništenje gasovoda Severni tok koje je sprovela Bajdenova administracija, bilo direktno bilo putem posrednika, ubija nemačku ekonomiju, najveću ekonomiju Evrope i da se posledice toga, gde jedna NATO zemlja zapravo napada drugu, osećaju širom Evrope“, preneo je Karlson Vučićeve reči u kratkoj video objavi na društvenoj platformi X (Tviter).

Taker Karlson je poslednji put u žižu javnosti dospeo u aprilu ove godine, kada se „sporazumno razišao“ od američke medijske kompanije Fox News gde je bio zaposlen od 2009. Međutim, taj raskid nije bio baš sporazuman, jer su tada sa Foksa poručili da imaju „tajni dosije prljavština o Takeru Karlsonu“.

Karlson je bio jedna od najvećih zvezda te TV mreže, a u svojoj emisiji neretko je puštao ksenofobičnu i rasističku retoriku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.