Kontejnersko naselje dobija struju

U kontejnerskom naselju u Gračanici danas će, nakon 25 dana, biti uključena struja, najavili su u Opštini Gračanica. Ministarstvo za povratak uplatilo je 4.000 evra.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika, Ljubinko Karadžić, danas će biti izmiren i deo dugovanja za utrošenu električnu energiju.

Deo duga, koji iznosi 11.000 evra, uplatilo je Ministarstvo za povratak i zajednice, potvrđeno je RTV Kim.

Ljubinko Karadžić, zamenik gradonačelnika kaže da je Opština Gračanica postigla dogovor sa ministarstvom da uplati 4.000 evra, a sa predstavnicima Kompanije za distribuciju struje (KEDS) da nakon uplate uključe struju u ovom naselju. 

Karadžić je najavio i da će narednih dana biti uplaćen i ostatak dugovanja za potrošenu struju.

Međutim, stanari kontejnerskog naselja u Gračanici koji su jutros stupili u štrajk glađu, kažu da neće odustati od ovog načina protesta sve dok ne vide da se „upale svetla“ u njihovim improvizovanim domovima.

Od 18 porodica koliko živi u kontejnerima u Gračanici, štrajk glađu je započelo njih četrnaest, a među njima je i sedmoro dece.

Osim nezadovoljstva što nemaju struju, stanari se žale i na teške uslove u kojima žive.

Vodovodna cev koja je prsla pre osam dana još uvek nije promenjena, a voda koja iz nje teče, sliva se ispod kontejnera i dotiče do česme iz koje se vodom snabdevaju svi stanari.

U Opštini Gračanica kažu da će i taj problem uskoro biti rešen.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.